Manuscript

Een boek is in de maak onder de werktitel ‘Berhane’.

Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Ik ben op zoek naar een uitgever. Interesse? Laat het weten via elkevandermijnsbrugge@hotmail.com

BERHANE

Berhane besluit uit België te vertrekken. Het doel en de lengte van haar tocht is niet duidelijk.

Ze is van Ethiopische afkomst en werd een twintigtal jaar geleden geadopteerd door een Belgisch gezin. 

Met een kleine rugzak en haar loopschoenen aan vertrekt ze.

Berhane bezoekt vijf verschillende plekken en op elke plek ontmoet ze een bijzondere figuur. Via deze ontmoetingen leert de lezer meer over Berhane en haar verleden.

De eerste ontmoeting vindt plaats in de stad. Berhane maakt kennis met Neo, een boodschapper van poëzie. Vervolgens reist ze naar zee en ontmoet ze Amin, een gewezen hoogleraar filosofie. Daarna komt ze terecht in een dorp waar ze Facteur Cheval, een kunstenaar, leert kennen. Nadien volgt een vluchtelingenkamp in de jungle, waar ze aan de hand van een stapeltje brieven iets te weten komt over het verleden van Mila, een kernfysica. Vanuit het vluchtelingenkamp gaat de reis verder richting bergen. Daar zal Aki, de pantomimespeler, een aantal intrigerende gesprekken met Berhane voeren.

Haar laatste stop is Ethiopië, een symbolische terugkeer naar het vaderland. Ze reist af naar Ras Dashen, de hoogste berg van Ethiopië.

De rode draad doorheen het verhaal zijn de citaten uit Berhanes vroegere notitieboekjes. Ze helpen de lezer inzicht te verwerven in de leefwereld van het personage. Haar eerste notitieboekje had Berhane ooit gekregen van haar moeder en sindsdien was ze steeds notitieboekjes blijven volschrijven. Achtentwintig in het totaal, op de dag van haar vertrek.

IMG_4163

 

Advertisements